Hummus er fantastisk som tilbehør, dip og enkelt å lage. Tilsetter du
rødbeter blir den ikke bare mer jordaktig i smaken, den blir helt fantastisk i
fargen. Jo mer rødbeter, jo dypere rosa.
Oppskriftskreatør: Silje Feiring / Spoon.no
1 boks kikerter
Helios Rødbeter, etter smak
2- 3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss Helios Tahini
2 ss sitronsaft
3 ss lake etter kikertene
1 klype salt
Topping
Olivenolje
Chiliflak
Friske urter
Skyll kikertene (men ta vare på laken) og la de renne godt av i ett dørslag. Legg over i en blender sammen med finhakket hvitløk, rødbeteskiver, tahini, sitronsaft, kikertlake og salt.
Kjør sammen til ønsket konsistens, spe gjerne på med mer væske og rødbeter etter ønske.
Legg over i en serveringskål og topp med olivenolje, friske urter og gjerne litt chiliflak hvis du ønsker det.
Ingredienser
1 boks kikerter
Helios Rødbeter, etter smak
2- 3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss Helios Tahini
2 ss sitronsaft
3 ss lake etter kikertene
1 klype salt
Topping
Olivenolje
Chiliflak
Friske urter
Instruksjoner
Skyll kikertene (men ta vare på laken) og la de renne godt av i ett dørslag. Legg over i en blender sammen med finhakket hvitløk, rødbeteskiver, tahini, sitronsaft, kikertlake og salt.
Kjør sammen til ønsket konsistens, spe gjerne på med mer væske og rødbeter etter ønske.
Legg over i en serveringskål og topp med olivenolje, friske urter og gjerne litt chiliflak hvis du ønsker det.