Vegansk Majones

Tilbehør
15 min
Antall porsjoner: 3
Å lage vegansk majones er nesten litt for lett. Alle ingrediensene helles bare i en stor bolle, og så mikser man det sammen med en stavmikser til man har fått en kremet konsistens. Smak til med sennep, syre og salt og bruk akkurat som vanlig majones. Hvis du vil ha litt ekstra smak på majonesen din kan du prøve med litt stekt hvitløk, ferske urter, chili eller tahini. Tilsett og miks litt til. Oppskriften gir ca. 3 dl og tar kun 5 minutter å lage.

Ingredienser

3 ss aquafaba (kikertlake fra en boks med kikerter)
2 ts dijonsennep
1 ts himalayasalt
2 ss hvitvinseddik
2,5 dl nøytral olje

Krydderforslag

Stekt hvitløk
Friske urter (dill, persille, gressløk)
Pepperrot
Chili
Tahini
Sitron

Instruksjoner

Tilsett alle ingrediensene i en høy og smal beholder (pass på at stavmikseren får plass).
Sett i en stavmikser og bland ingrediensene til en glatt og kremaktig masse ved å bevege stavmikseren opp og ned i ca. 20 sekunder på maksimal hastighet.
Smak og tilsett mer salt, pepper eller syre ved behov.
Kan oppbevares i et lukket glass i kjøleskapet i opptil to uker.
Denne majonesen er en god base for forskjellige dipper og salatdressinger, se forslagene på smakstilsetninger.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter