Vegetariske sommerruller med peanøttsaus

Forrett
30 min
Antall porsjoner: 2
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

1 pakke risark
1 gulrot
1/3 agurk
1/4 rød paprika
1/4 gul paprika
1 potte frisk koriander
2-3 dl ruccola
1 pakke risnudler
Peanøttsaus
2 ss Helios Peanøttsmør
3 ss hoisinisaus
1 fedd hvitløk
1 cm ingefærrot
Saft fra 1 lime
ca 2 dl vann

Instruksjoner

Legg risnudlene i en bolle og hell kokende vann over.
La trekke i 5-7 minutter før du heller av vannet og skyll nudlene i kaldt vann gjennom et dørslag. (Eller følg instruksjonene på pakken)
Lag peanøttsausen mens nudlene blir ferdige.
Finhakk hvitløk og ingefærrot og ha i en kasserolle sammen med peanøttsmør og hoisinsaus.
Varm opp og spe med vann litt etter litt, til du får passe konsistens på sausen.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn limesaft.
Ha over i ei skål.
Klargjør grønnsakene ved å dele de i tynne strimler.
Vask og tørk ruccolaen.
Lag sommerrullene ved å dyppe risarket i vann, eller skyll det under rennende vann på begge sider.
Legg arket på skjærefjøla og legg på risnudler, grønsaker, koriander og ruccola.
Brett inn først nederst, så på begge sider og rull sammen.
Teknikken kommer etterhvert, og det lønner seg å brette litt kjapt.
Server sommerullene med det samme, dyppet i nydelig peanøttsaus.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter