We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Grillet hjertesalat med urtesaus og tahinisaus
Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Grillet hjertesalat med urtesaus og en tynn søtsyrlig tahinisaus. Toppet med en dukkah med blant annet tørket oregano og pistasjnøtter. Serveres med grillet, marinert tofu på siden.
2 pakker Helios Tofu Naturell
4 stk hjertesalat
Helios Olivenolje til pensling
Himalayasalt
Søtsyrlig tahinisaus
4 ss Helios Tahin
Saften fra 1/2 sitron
2-3 ss vann
4 ts Helios Lønnesirup
1 klype Helios Himalayasalt
Urtesaus
1 dl blandede hakkede urter, f.eks. oregano, dill, persille og mynte
2 hvitløksfedd
Saften fra 1/2 sitron
3 ss Helios Olivenolje
1 klype Helios Himalaysalt
Dukkah
1 kopp pistasjnøtter uten skall
1 ts korianderfrø
1/2 ts hel spisskummin
1 ts Helios Oregano
1/2 ts mildt chilipulver
1 ts Helios Himalayasalt
Start med urtesausen.
Bland urter, hvitløk, sitronsaft og olje sammen med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Lag dukkah ved å steke pistasjnøtter og korianderfrø i en tørr stekepanne på middels varme i omtrent 2-3 minutter.
Rør om nå og da og pass på at det ikke brenner seg.
Fjern fra platen og la det avkjøle.
Ha det deretter i en blender og tilsett spisskummen, chili, oregano og salt.
Kjør blandingen noen runder til det blir små biter, men ikke alt for fint malt.
Alternativt kan du hakke det opp på et skjærebrett.
Visp tahin med sitronsaft i en bolle.
Tynn ut med vann til det blir en kremet konsistens.
Tilsett to teskjeer lønnesirup.
De to siste skjeene venter du med og bruker til å dryppe over retten rett før servering.
Grill tofu, først over høy varme, og legg det etterpå til siden og stek på indirekte varme.
Alternativt kan du legge det i en ildfast form og ettersteke i ovnen i 5-10 minutter på 180 grader.
Del hjertesalaten på langs og pensle med litt olivenolje.
Hold hjertesalaten med en tang med den kuttede siden ned mot grillen på høy varme.
Det går raskt, så sjekk ofte for å se om den har fått farge.
Salt den og server med en gang.
Ingredienser
2 pakker Helios Tofu Naturell
4 stk hjertesalat
Helios Olivenolje til pensling
Himalayasalt
Søtsyrlig tahinisaus
4 ss Helios Tahin
Saften fra 1/2 sitron
2-3 ss vann
4 ts Helios Lønnesirup
1 klype Helios Himalayasalt
Urtesaus
1 dl blandede hakkede urter, f.eks. oregano, dill, persille og mynte
2 hvitløksfedd
Saften fra 1/2 sitron
3 ss Helios Olivenolje
1 klype Helios Himalaysalt
Dukkah
1 kopp pistasjnøtter uten skall
1 ts korianderfrø
1/2 ts hel spisskummin
1 ts Helios Oregano
1/2 ts mildt chilipulver
1 ts Helios Himalayasalt
Instruksjoner
Start med urtesausen.
Bland urter, hvitløk, sitronsaft og olje sammen med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Lag dukkah ved å steke pistasjnøtter og korianderfrø i en tørr stekepanne på middels varme i omtrent 2-3 minutter.
Rør om nå og da og pass på at det ikke brenner seg.
Fjern fra platen og la det avkjøle.
Ha det deretter i en blender og tilsett spisskummen, chili, oregano og salt.
Kjør blandingen noen runder til det blir små biter, men ikke alt for fint malt.
Alternativt kan du hakke det opp på et skjærebrett.
Visp tahin med sitronsaft i en bolle.
Tynn ut med vann til det blir en kremet konsistens.
Tilsett to teskjeer lønnesirup.
De to siste skjeene venter du med og bruker til å dryppe over retten rett før servering.
Grill tofu, først over høy varme, og legg det etterpå til siden og stek på indirekte varme.
Alternativt kan du legge det i en ildfast form og ettersteke i ovnen i 5-10 minutter på 180 grader.
Del hjertesalaten på langs og pensle med litt olivenolje.
Hold hjertesalaten med en tang med den kuttede siden ned mot grillen på høy varme.
Det går raskt, så sjekk ofte for å se om den har fått farge.