We use cookies

We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

Sprø tofu-taco med avokado- og koriandersaus

Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 8
Hvis du panerer tofu i lime, soya og strøbrød så får du smakfulle, sprø biter som er perfekte å bruke i taco med avokado- og koriandersaus.

Ingredienser

Sprø Tofu

1 pakke naturell tofu
1 lime
3 ss havremelk
1 ss tamari
2 ss rismel eller vanlig mel
2 dl panko strøbrød eller glutenfritt strøbrød
1 ts spisskummin
1 ts oregano
1 ts sterk paprikapulver eller chilipulver
1 ts salt

Avokado- og koriandersaus

1 avokado
1 dl olivenolje
1 dl vann
1 stor neve fersk koriander
Juicen fra 1 lime
1 stor klype salt

Tilbehør

8 små maistortillabrød
1/4 kål, fint skåret (eller coleslaw)
2 tomater, skivede
Syltet rødløk
Fint oppskåret jalapeño

Instruksjoner

Del tofuen på langs og del deretter hver halvdel i åtte like store biter.
Press ut så mye væske som mulig ved hjelp av tørkepapir eller et kjøkkenhåndkle og legg så bitene i en plastpose.
Rør sammen en røre med limejuice, havremelk, soyasaus og rismel og hell det ned i plastposen.
Forsegl og la stå og trekke mens du forbereder panering.
Bland pankoen med krydderne i en bolle.
Vend tofubitene i pankoblandingen og legg på en tallerken.
Stek i en panne med rikelig med olje i noen minujtter på alle sider, eller stek i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.
Hell ingrediensene til avokadosausen i en blender og bland jevnt. Smak.
Varm tortillabrødet over åpen gassflamme, i en panne eller i ovnen.
Legg en dæsj avokadosaus i bunnen, topp med kål, tomater syltet løk, 2-3 tofubiter og litt frisk koriander.
Avslutt med å dryppe litt saus på toppen.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter